Tarieven

Zijn luchtfoto’s duur? Welnee, dat bewijzen wij met onze luchtfotografie. Lees op deze pagina meer over onze scherpe tarieven voor luchtfoto’s op maat.

De tarieven van De Vliegende Fotograaf zijn altijd erg duidelijk en heel scherp. Luchtfoto’s maken we voor verschillende gebruikersdoelen en daarom rekenen we soms ook verschillende tarieven voor foto’s. Op deze pagina leggen we u graag uit wat de mogelijkheden zijn voor een fotovlucht in opdracht en nemen we u mee naar de eindproducten zoals bijvoorbeeld een fotoafdruk.

Fotovlucht + foto aan de muur*

U heeft vast wel eens een luchtfoto van een huis of bedrijf ergens aan de muur zien hangen. Voor deze optie vliegen we op een geschikt moment (meestal binnen 10 weken*) naar uw huis of bedrijf en maken we een kleine serie foto’s. Zolang u maar een foto wilt hebben in het standaard werkgebied van De Vliegende Fotograaf (zie onderaan deze pagina). Na afloop ontvangt u binnen korte tijd een mail met een PDF bestand waar de foto’s instaan. De prijslijst is tevens bijgevoegd. U bent vrij om een keuze te maken en een opdracht te geven. U dient wel rekening te houden met het feit dat u geen inspraak heeft wanneer wij de foto’s voor u maken. Dit is afhankelijk van het aantal opdrachten die we in uw regio moeten uitvoeren. U krijgt vanzelf automatisch bericht per email als we de foto’s hebben gemaakt. De tarieven zijn gelijk aan die in de webshop!

* We kunnen helaas geen garantie geven op wanneer we de vlucht gaan uitvoeren. Deze low-budget mogelijkheid kunnen wij alleen uitvoeren als we andere opdrachten in die buurt moeten of kunnen uitvoeren. Er vallen geen rechten te ontlenen.

Een exclusieve fotovlucht

U wilt iets speciaals en exclusiefs, waarom ook niet? In dit geval vliegen we er speciaal voor u op uit. Uiteraard kan dit alleen als het weer meewerkt en er toestemming is van de luchtverkeersleiding, maar als dat allemaal in orde is dan houden we u graag op de hoogte van de vertrektijd en de verwachte aankomsttijd boven de door u gekozen locatie.

Eenmaal op locatie gaan we tot als het nodig is enkele keren uw object rond om zo een aantal foto’s te maken. Na afloop ontvangt u binnen enkele dagen 5 fotobestanden op hoge resolutie. Deze foto’s geven u het exclusieve gebruiksrecht: u mag er mee doen wat u wilt.

De prijs voor een exclusieve fotovlucht is afhankelijk op welke locatie u de foto’s van wilt hebben. Door een passende luchthaven te kiezen kunnen we tot wel honderden euro’s besparen op de vliegkosten. De prijs is afhankelijk van het de verwachte vliegduur. Elke minuut in de lucht kost nu eenmaal geld. U zult altijd een scherpe offerte van ons ontvangen met een vaste prijs. En we werken op absolute no cure, no pay basis!

Een exclusieve fotovlucht is al mogelijk vanaf €400,- inclusief BTW!**

** Nader bericht: De prijs is gebaseerd op een vlucht van maximaal 1 uur. Voor we voor u kunnen vliegen ontvangt u van ons een geheel vrijblijvende offerte.

Vliegen in opdracht

Vliegen in opdracht behoort ook tot de mogelijkheden. We vliegen waarheen en wanneer u maar zou willen om uw foto’s te gaan maken. Misschien wilt u wel een aantal objecten in kaart gebracht hebben of u heeft iets speciaals wat op de foto mag vanuit de lucht . Denk bijvoorbeeld aan een rally van oldtimers van uw vereniging, aan een bepaald schip ergens op zee of aan Air to Air Photography.

Wij hanteren een no-cure-no-pay-beleid. Als de vlucht (zelfs op het laatste moment) niet door kan gaan worden er geen kosten berekend aan u als klant. Voor meer informatie kunt u de Algemene Voorwaarden bekijken. 

Werkgebied De Vliegende Fotograaf

Het werkgebied van De Vliegende Fotograaf is behoorlijk groot. Door goede connecties op verschillende vliegvelden in Nederland kan er snel en eenvoudig voor u worden uitgevlogen. Als we een kanttekening moeten maken waar we allemaal makkelijk kunnen komen, dan tekenen we de gehele Nederlandse kust af, van Texel tot de Zeeuwse Eilanden. Die lijn trekken we door tot aan Eindhoven en naar boven toe tot aan Urk. Alleen de uiterste Noordoostelijke tot de Zuidoostelijke delen van het land zijn minder snel bereikbaar. Die delen van het land zijn helaas nog niet binnen 8 weken na opdracht te realiseren*. 

Wat is nu toch het geheim van De Vliegende Fotograaf?

Wat is nu toch het geheim van De Vliegende Fotograaf? Zoals al eerder gezegd is het geen geheim. Verborgen addertjes zijn er ook niet. Open en eerlijk, 2 belangrijke speerpunten, die voor mij als luchtfotograaf heel belangrijk zijn. 

De vliegtuigen waar mee gevolgen wordt zijn volgens de wet heel goed onderhouden. De kistjes zijn vaak al op leeftijd maar elke 50 vlieguren staat er een kleine of grote onderhoudsbeurt gepland, en die moet worden uitgevoerd! De piloten die worden ingezet door De Vliegende Fotograaf hebben allemaal een commercieel vliegbrevet, hebben meer dan 500 uur vliegervaring en hebben vaak de nodige extra brevetten op zak en ze vliegen ofwel fulltime of minstens 1 keer per week. 

De Vliegende Fotograaf concurreert met andere luchtfotografen op de volgende manieren: Er zijn geen eigen vliegtuigen in bezit, dus de onderneming wordt niet belast met alle verplichtingen die bij het hebben van een eigen kist komen kijken. De Vliegende Fotograaf heeft geen personeel in dienst. Iedereen die betrokken is bij een fotovlucht is freelancer. Er is geen (groot) kantoorpand waar een flinke huur voor betaald hoeft te worden. Alle zaken die ‘op de grond’ worden gedaan, worden vanuit huis uitgevoerd. De Vliegende Fotograaf is inzetbaar vanaf meerdere vliegvelden in Nederland, en de te vliegen afstand naar een object is tot een minimum te beperken door een passend vliegveld te kiezen. 

Allemaal voordelen, maar zijn er ook nadelen? Ja die zijn er wel, maar het zijn er niet veel. Doordat er gebruikt gemaakt wordt van inhuur vliegtuigen grijp ik wel eens mis omdat ze door andere mensen worden gehuurd. Ook is luchtfotografie niet mijn full-time bezigheid, nu bellen en over een uur vertrekken kan helaas echt niet. De Vliegende Fotograaf zal altijd een passende oplossing aan u voorstellen, en zal u desgewenst in contact brengen met een collega luchtfotograaf.