Mogelijkheden

De Vliegende Fotograaf maakt professionele luchtfoto’s tegen een scherp tarief. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk snel verder of neem contact op met Ruud Alting.

Luchtfoto’s duur? Welnee! Dat heeft u vast gedroomd.

Iedereen weet dat vliegen niet goedkoop is. Daarom denken mensen dat ook luchtfoto’s heel duur zijn. Gelukkig is niets minder waar! De Vliegende Fotograaf vliegt tegen tarieven waar u verbaasd over gaat zijn. Daarnaast is een freelance-foto uit ons fotoarchief een mooie keuze en ook die prijzen zijn uiterst scherp.

Overal inzetbaar

Als De Vliegende Fotograaf wordt er samengewerkt met een aantal luchtvaartbedrijven die op verschillende vliegvelden in Nederland actief zijn. Zo kunnen we voor iedere opdracht een passende oplossing bedenken. We werken samen met een aantal bekende en zeer ervaren piloten die ook ervaring hebben met vliegen voor fotografische doelen.

We vliegen ook als er geen opdrachten zijn.

Regelmatig vliegen we er op uit voor freelance werk. Op eigen initiatief hebben we verschillende delen van het land bezocht en vanuit de lucht gefotografeerd. Of het nu een mooi landschap is op gepaste hoogte tussen de bewolking, of een foto van een woning of bedrijfspand op lage hoogte: de mogelijkheden zijn enorm! In tegenstelling tot andere luchtfotografen vliegen we minstens 1 keer per maand uit om het archief aan te vullen. Zo worden freelance werk en werk in opdracht gecombineerd om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Drone versus luchtfotograaf

Waar een drone beperkt is door regels, gaat De Vliegende Fotograaf verder, veel verder. De minimale vlieghoogte bedraagt slechts 500 ft. (±150 meter) in open gebied en slechts 1000 ft. (± 300 meter) boven aaneengesloten bebouwing. We mogen zonder overleg over alle dorpen en steden vliegen zolang er we niet in gecontroleerd luchtruim (CTR) komen. Zelfs een vlucht in het donker is optioneel mogelijk en ook vliegen tot 3500 ft (± 1,2 km) is op een aantal plaatsen toegestaan. In november 2018 vlogen we (uiteraard met toestemming) dwars over Schiphol heen! Zoiets zou natuurlijk nooit gaan met een drone.

Soorten luchtfoto's

Verreweg de meeste foto’s worden geschoten in de vorm van oblique-fotografie. Dat wil zeggen dat de beelden door een open raam schuin naar beneden worden genomen. Ook verticaal kan er worden gefotografeerd. Op zowel vliegveld Midden Zeeland als Rotterdam The Hague Airport kan er een vliegtuig worden geregeld met een fotoluik in de bodem. Hiermee kunnen we  beelden maken die lijken op de satellietfoto’s uit bijvoorbeeld Google Maps.

Of wat dacht u van Air to Air Photography. Als we zijn opgestegen vliegen we naar de eveneens vliegende klant toe. De manier van fotograferen is wel degelijk anders dan fotograferen van landobjecten. Een langere sluitertijd zorgt voor een mooi bewogen propeller in de foto van uw vliegtuig.

En we vlogen dwars over Schiphol heen, geen drone doet ons dat na!