Blog #15 Vliegen in tijden van corona

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Het is het weekend van Hemelvaart. En dat betekende voor ons geen Hemelvaart maar Hemelvlucht. Onze eerste fotovlucht in 2020 begon door de coronacrisis niet in Maart, maar halverwege Mei. Het Ministerie van I&W heeft het mogelijk gemaakt dat 2 mensen weer mogen vliegen volgens de richtlijnen van het RIVM.

De vlucht ging van Midden-Zeeland naar Texel en weer terug. Het weer was niet op alle plaatsen even goed, maar door handig in te spelen op de wolkenvelden hebben we bij elkaar bijna 4 uur gevlogen, en meer dan 900 kwaliteitsfoto’s kunnen maken. De bekende Cessna werd dit keer verwisseld voor een Tecnam  (2 persoons) en voor de verandering werd de linkerdeur er compleet uitgehaald. Maximale bewegingsvrijheid met de camera!

Kriskras door Zeeland, langs de Biesbosch, door Gorinchem en Leerdam naar Nieuwegein en Utrecht. Boven Utrecht vroegen we toestemming om naar Schiphol te vliegen. Boven Schiphol werden we een paar keer rond de toren geloosd en werd koers gezet richting Amsterdam. Boven Amsterdam richting Den Oever waar de Waddenzee werd overgevlogen voor een landing op Texel.

Maatregelen om het coronavirus onder de knie te krijgen worden ook op de kleine vliegvelden goed nageleefd. Niet allemaal naar de verkeerstoren, horeca dicht en afstand houden. Nederland raakt er langzaamaan aan gewend.

De terugvlucht werd bepaald en we vertrokken weer van Texel richting Zeeland. Na een rondje boven Den Helder schoten we nog wat plaatjes van de Teso veerboten en een varend marineschip. Tot op heden was de extreme leegte van de publieke locaties nog niet goed zichtbaar vanuit de lucht, tot we de kustlijn afvlogen richting Hoek van Holland….. Het is gewoon een diep droevig gezicht dat er met dit mooie en warme weer bijna geen mensen op de stranden zijn, en de strandpaviljoenen zijn allemaal gesloten….. Wel zijn ze goed voorbereid op de anderhalvemetermaatschappij.  Strandstoelen en tafeltjes met allemaal gekleurde schermen ertussen… Alsof er een blokhaak tussen heeft gelegen, zo netjes was alles neergezet.

Bij Noordwijk zijn we een stukje de zee opgegaan om een paar stilliggende cruiseschepen te fotograferen. De Nieuw Statendam en de Zaandam van Holland America Line liggen daar voor anker.

Na een lange en vooral hele leuke vlucht zijn we weer veilig op vliegveld Midden Zeeland geland.