Blog #14 We gaan de lucht weer in!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Leerdam, 15 mei 2020.

Al weken, nee al maanden hebben we geen luchtfoto meer gemaakt. De wintermaanden zijn voor een luchtfotograaf altijd al rustig, maar dit jaar werden we geconfronteerd met het Coronavirus.

De hele wereld zit midden in de Coronacrisis, bijna alles staat of ligt stil. Ook in de kleine luchtvaart hebben we hier last van….

Half Maart kwam de regering met een aantal maatregelen om het virus in te dammen, en die maatregelen werden al heel snel verzwaard. De anderhalvemetersamenleving werd geboren en binnen enkele dagen werd er een Notam de lucht ingeslingerd (een Notam is een officiële notitie of briefing door de overheid voor de luchtvaart).

De tekst was kort maar krachtig; Geen vluchten met niet huisgenoten, geen uitzonderingen. De vluchten in 2020 konden voor ons niet worden opgestart….

Maar onze Minister-President kondigde begin mei een aantal versoepelingen aan; De contactberoepen mochten op 11 mei weer aan de slag. En de Notam werd aangepast; Maximaal 2 personen in het vliegtuig, met de richtlijnen van het RIVM en nog wat andere regels. Groen licht voor ons dus!

Nu is het half Mei, en we hadden vorig jaar al 12 vluchten achter de rug, maar dit jaar is alles anders dan anders…. We gaan rond Hemelvaart terug de lucht in! Maar omdat de maatregelen erg onzeker zijn grijpen we de kans aan om meteen een hele lange vlucht van circa 5 uur te maken, want de kans is zeker niet uitgesloten dat het vliegverbod over enkele weken weer wordt ingevoerd en dan staan we weer stil.

We zijn er klaar voor!