Blog #10 Een jaar geleden vlogen we achter een veerboot aan

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Het was destijds dé rede dat ik een vliegtuig klom. Veerboot de Schulpengat (1990-2018) van Teso. Een prachtschip, van Nederlandse makelij en ze voer praktisch altijd. In 2016 besloot ik om met het vliegtuig een paar plaatjes te schieten van de veerboot. De vliegangst werd overboord gekieperd en de eerste fotovlucht was een feit. Op 29 oktober 2018 kreeg ik telefoon met het bericht dat de veerboot op 31 oktober de laatste reis van Texel naar Gent zou gaan maken. Een planning van weken viel ineens samen in een geweldige fotovlucht op de Noordzee.

Foto’s van de veerboot werden door het hele land verkocht en er zijn een hele stapel canvas prints van gedrukt. De laatste bestelling is slechts 3 weken geleden…. Al vliegend boven de Schulpengat ontstond ‘De Vliegende Fotograaf’ als nieuwe handelsnaam van de luchtfoto-tak van Ruud Alting Fotografie.

Mensen vroegen of er foto’s te bestellen waren in een webshop, maar dat kon nog niet. Maar die vragen werden vaker gesteld en na de nodige marktonderzoeken werd opdracht gegeven tot het ontwerpen en inrichten van een webshop. En die is nu, een dik jaar later, bijna klaar! Op eigen initiatief werden vele plaatsen in Nederland bezocht en gefotografeerd, want we wilde ons luchtfoto-archief meteen groots uitbreiden.

Het vliegseizoen 2019 zit er zo goed als op. Op 31 oktober (precies een jaar na de veerboot op zee) werd de waarschijnlijk laatste fotovlucht met succes afgerond. De teller is blijven steken op 33 vluchten en 38,5 uur vliegen verdeeld over 5 vliegvelden in geheel 2019.

Met dankbaarheid voor de vele vluchten en de vele mooie foto’s die we dit jaar hebben kunnen maken gaan we nu in winterslaap. De volgende vlucht zal waarschijnlijk pas in 2020 zijn, tenzij het gaat sneeuwen of heeeeel hard vriezen (of beide). De stand van de zon is nu op een te laag punt gekomen om voor ons de kwaliteitsbeelden te kunnen maken die we willen hebben.

Nu er duidelijk meer tijd in de agenda is ontstaan wordt er veel energie gestoken in de huisstijl van het bedrijf. Een grafisch ontwerper heeft de opdracht gekregen om professionele visitekaartjes, flyers, stickers en ander drukwerk te ontwerpen. De websitebouwer heeft de website grondig onder handen genomen en we hebben een nieuwe drukkerij in de arm genomen die voor ons kan produceren. Het logo is aangepast en we zijn bezig met het updaten van de computers.

In het eerste kwartaal van 2020 zal worden begonnen met de marketing van De Vliegende Fotograaf.

Op social media zijn we zichtbaar minder actief omdat een duidelijke neerwaardse trend te zien is onder de bevolking. Op Instagram zijn we wel actief! Volg @devliegendefotograaf en blijf op de hoogte van alle nieuwe plaatjes!

Een jaar na de speciale fotovlucht van de Schulpengat… Van het schip is ondertussen niets meer over (op een stuurhuis na). Maar het was wel dit schip dat voor de 2e keer voor mij een belangrijk besluit heeft doen nemen; de luchtfotografie van Ruud Alting Fotografie is niet langer een onderdeel van, maar het is hoofdwerk geworden. Alle andere vormen van fotografie worden niet meer gedaan.