Blog #2 Een frisse wind boven Zeeland

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

De nieuwe website is nu een ruime week online, en de statistieken geven aan dat er al 700 unieke bezoekers door het hele land een bezoekje hebben gebracht.

Op 16 februari stond de eerste vlucht van 2019 op de agenda. Samen met mijn instructeur heb ik een uur les gehad tussen Hilversum en Volendam. Omdat deze regio heel dicht in de buurt van Schiphol ligt mochten we niet hoger dan 1500 ft. maar dat mocht de pret niet drukken want boven Almere en het Markermeer hebben we mooie oefeningen kunnen doen. Spelenderwijs leer ik elke keer een beetje meer over het vliegen. Door een hogedrukgebied en de laagstaande zon heb ik slechts een paar plaatjes kunnen schieten maar daar lag de focus ook niet tijdens deze vlucht. 

In januari had ik het plan opgevat om mijn werkgebied uit te breiden en was aan het zoeken naar geschikte bedrijven om mee te vliegen op andere vliegvelden. Op het web vond ik de website van AeroLin op vliegveld Midden Zeeland. Ik besloot een mailtje te sturen met de vraag of ze ook voor buitenstaande fotografen konden vliegen. Al heel snel kreeg ik een mailtje terug en ik verwachtte een ja of nee en een eventuele prijslijst, maar ik werd uitgenodigd om een keertje langs te komen en een kop koffie te komen drinken.

Begin februari maakte ik een afspraak om op een niet geschikte vliegdag (ja die zijn er ook) langs te komen. Ik dacht aan een snel kopje koffie en alsnog een prijslijst maar ik werd heel gastvrij en vriendelijk ontvangen en kreeg zeer uitgebreid de kans om al mijn vragen en wensen te overleggen. Andersom werden mij ook een aantal vragen gesteld en was Jeroen (directeur van AeroLin) ook benieuwd naar mijn manier van werken. 

Waar ik ook vlieg, ik word altijd netjes behandeld en heb eigenlijk nooit klachten, maar de manier waarop ik hier werd binnengehaald verdiend een hele dikke pluim. Vol trots liet Jeroen zijn bedrijf van boven naar beneden zien en ook de vloot werd ook uitgebreid geshowd.

Natuurlijk had ik ook wel mijn huiswerk gedaan en ik wist ook dat Jeroen recentelijk AeroLin heeft overgenomen. Een 32-jarige piloot die zijn hobby, werk en passie kan combineren in zijn eigen bedrijf. Jong en enthousiast, 2 eigenschappen die bij ons allebei passen.

Afgelopen week was het weer niet zo best, veel wind en veel regen. Maar ik belde Jeroen toch op met de vraag of hij vrijdag een plekje voor me had. Snelle communicatie en duidelijke afspraken zijn eveneens 2 eigenschappen die AeroLin heeft en die ik zelf ook goed kan delen.

De dag van de vlucht moest ik eerst nog even werken en om half 11 schakelde ik mijn machine uit om richting Zeeland te vertrekken. Om iets over 12 uur arriveerde ik en werd wederom gastvrij onthaald in de hangaar. De deur stond dit keer niet alleen figuurlijk open, maar ook letterlijk!

Na een lunch en een duidelijke briefing werd de Cessna getankt en de checks gedaan. Ik ben gewend met een Cessna te vliegen, maar deze Cessna had een 180 pk sterke motor ipv een 160 pk waar de meeste Cessna’s mee worden aangedreven. Deze kist had zelfs een verstelbare propeller. Deze ‘upgrade’ was goed merkbaar door het snelle klimmen tijdens de vlucht.

Samen vlogen we 75 minuten over Zeeland en we vlogen dwars door de wolken die op de hoogte van 4200 ft. langs kwamen drijven.
Door de headset kreeg ik de vraag of het goed ging, en dat was ook zo maar op die hoogte is de gevoelstemperatuur enorm laag en de thermometer gaf -1 graad aan. Mijn vingers waren zo koud en wit geworden dat ik met moeite de ontspanknop nog kon indrukken. 

Na de vlucht hebben een korte debriefing gedaan en waren we er eigenlijk al heel snel over uit dat het een prachtige vlucht was geworden met heel veel mooie beelden. De service van dit bedrijf stijgt op tot ver boven de wolken, en we zijn het er samen al over eens, deze eerste vlucht vanaf vliegveld Zeeland zal zeer zeker niet de laatste zijn. 

Voor de personen die nu denken dat dit een luxe reclamepraatje is moet ik u teleurstellen. Ik ben bij AeroLin in goede handen ontvangen en ik heb respect voor mensen die een gezond risico durven te nemen om hun droom of passie tot een succes te maken. AeroLin, het is een bedrijf wat al meer dan 30 jaar bestaat, en waar recentelijk een frisse wind door de firma is gaan waaien. Weet dat ik u vertelt heb dat het vliegen met deze mensen een unieke ervaring is en waar de veiligheid meer dan voorop staat! 2 korte video’s van onze vlucht zijn inmiddels hier en hier te bekijken.

Vorige week was eveneens voor mij een primeur, want in oktober vorig jaar werd ik door de gemeente waar ik zelf woon benaderd om beelden ter beschikking te stellen voor een nieuw uit te brengen magazine over de fusie van onze Gemeente met nog 2 andere Gemeentes. Deze week was het dan eindelijk zover, de primeur. 14 luchtfoto’s van de dorpen en kernen uit onze nieuwe Gemeente Vijfheerenlanden. Dit is mijn eerste ‘grote’ publicatie en laten we hopen dat het er nog veel meer mogen worden.

Een vliegende groet vanuit Leerdam.